Δυσκοιλιότητα: Tροφές, βότανα και συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

Curated article

 

Δυσκοιλιότητα: Τροφές, βότανα και συμβουλές για να την αντιμετωπίσετε

 

Πηγή: http://www.queen.gr/well-being/YGEIA/item/100955-dyskoiliotita-trofes-votana-kai-tips-gia-na-tin-antimetopiseis

 

Η δυσκοιλιότητα είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι επισκέψεις στην τουαλέτα δεν είναι όσο τακτικές χρειάζεται, με αποτέλεσμα να εμφανίζεται πρήξιμο, δυσφορία, πόνος στην κοιλιά, πόνος κατά την κένωση και πολλές φορές ακόμα και ναυτία. Όπως κάθε πρόβλημα έτσι και η δυσκοιλιότητα έχει τη λύση της!

 

6 tips για να γίνει παρελθόν

 

Όχι όμως οποιαδήποτε tips, αλλά φυσικές λύσεις που δε χρειάζονται πολύ κόπο! Ας ξεκινήσουμε:

 

Φυτικές Ίνες

 

Αυξάνουν τον όγκο των κοπράνων με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε συχνότερα τουαλέτα. Μπορείτε να τις βρείτε σε προϊόντα ολικής άλεσης, στα όσπρια, στα ξερά και τα ωμά φρούτα και τα λαχανικά.

 

Υγρά

 

Η αύξηση των φυτικών ινών αν γίνει με απουσία υγρών μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας, καθώς απορροφούν νερό. Εμπλουτίστε την καθημερινότητα σας με νερό, χυμούς ή άλλα ροφήματα χωρίς ζάχαρη.

 

Προβιοτικά

 

Τι πιο γνωστό από τα προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου; Φροντίστε να έχετε καθημερινά στο διαιτολόγιό σας γιαούρτι, τυρί ή ξινόγαλο και συμπληρώστε όταν χρειάζεται με ένα συμπλήρωμα προβιοτικών.  Έτσι θα διατηρήσετε τη χλωρίδα του εντέρου σας και θα αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα.

 

Καφές

 

Ο καφές αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου με αποτέλεσμα να υπάρχουν πιο τακτικές κενώσεις.

 

Βοτανα

 

Πλούσια η χώρα μας σε βότανα, το καθε ένα εξυπηρετεί και κάποιο διαφορετικό σκοπό, ποιά βοηθάνε όμως κατά της δυσκοιλιότητας; Η γλυκόριζα, ο λιναρόσπορος, το χαμομήλι και η βαλεριάνα είναι η απάντηση!

 

Γυμναστική


Καλές οι συμβουλές διατροφής αλλά και η άσκηση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο γιατί αυξάνει την κινητικότητα του εντέρου.